1/09/2015

Lofsdalen-Uppsala

Den 30/12 skulle vi ta härjedalingen hem. Resan började 12.30 och vi skulle vara hemma i Uppsala vid 20.00. Så blev det inte. 

När vi åkte cirka 1,5h så börjar det bli plusgrader och regn. Vilket resulterar i blixthalka. Och strax där efter kom första olyckan. Vi fick stå i bilkö i 1h och vänta på att allt var klart vid olycksplatsen. Sedan fick vi åka vidare. 

Dock gick inte det smärtfritt. Bussen körde i 30km/h och man kände hur den svajade fram och tillbaka pga halkan. Så efter 30min färd så stannar bussen och säger att han inte vågar köra vidare och att vi måste vänta på grusbilen. Det kändes dock bra att de tog dessa försiktighetsåtgärder då det var så halt. 
Busschauffören bjöd på kaffe och fika och folk satte sig i grupper och pratade. Jag och Sebastian satte oss och nördade sons. 

Efter två timmar så kom grusbilen då den hade vart tvungen att vända och hämta kedjor för att det var så halt. 
Vi låg sen bakom grusbilen i cirka en timme tills vi var framme i Ljusdal där vi stannade för att käka. Resan från Ljusdal-hem till gick sen bra. Det var bättre väglag och det rullade på bra :)

Vi var hemma halv ett på natten och då var det bara bums i säng då man var tvungen att vara utvilad till dagens bravader dagen efter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar